Sfaturi pentru a introduce miscarea in rutina zilnica

Știți deja că există multe motive excelente pentru a face exerciții fizice, de la îmbunătățirea energiei, a dispoziției, a somnului și a sănătății până la reducerea anxietății, stresului și depresiei. Instrucțiuni detaliate de exerciții și planuri de antrenament sunt la doar un clic distanță, dar dacă ar fi suficient să știm cum și de ce să facem mișcare, toți am fi în formă.

Pentru a face din sport un obicei, este nevoie de mai mult – aveți nevoie de mentalitatea potrivită și de o abordare inteligentă.

De ce sa introduci sportul in rutina zilnica?

Indiferent de vârsta sau de forma ta fizica – chiar dacă nu ai făcut niciodată exerciții fizice în viața ta – există pași pe care îi poți face pentru ca sport să fie mai puțin intimidant și mai distractiv.

Cercetările arată că autocompasiunea crește probabilitatea ca tu să reușești în orice efort dat. Așadar, nu te demoraliza cu privire la corpul tău, la forma ta fizica actuala sau la presupusa ta lipsă de voință. Tot ceea ce va face este să te demotiveze. În schimb, priveste greșelile din trecut și alegerile nesănătoase ca oportunități de a învăța și de a crește.

Limiteaza-ti asteptarile

Nu ai ieșit din formă peste noapte și nici nu îți vei transforma instantaneu corpul. A avea asteptari prea mari, prea repede duce doar la frustrare. Încercați să nu vă descurajați de ceea ce nu puteți realiza sau de cât de departe trebuie să mergeți pentru a vă atinge obiectivele. În loc să fii obsedat de rezultate, concentrează-te pe proces.

În timp ce îmbunătățirile stării de spirit și ale nivelului de energie se pot produce rapid, răsplata fizică va veni în timp. Este mai bine să mergi la o plimbare rapidă decât să stai pe canapea; un minut de miscare te va ajuta sa slabesti mai mult decat deloc.

Acestea fiind spuse, recomandările actuale pentru majoritatea adulților sunt să atingă cel puțin 150 de minute de miscare moderată pe săptămână. Veți ajunge acolo făcând exerciții timp de 30 de minute, de 5 ori pe săptămână.

Cum sa faci din sport un obicei care sa ramana

Există un motiv pentru care atât de multe promisiuni de la inceputul unui an pentru a te pune în formă se prăbușesc și se uita înainte ca luna februarie să vină. Nu este că pur și simplu nu ai ceea ce trebuie. Știința ne arată că există o modalitate corectă de a construi obiceiuri care să dureze. Urmați acești pași pentru a face sportul unul dintre ei.

Dacă antrenamentul tău este neplăcut sau te face să te simți neîndemânatic, este puțin probabil să rămâi cu el. Nu alege activități precum alergarea sau ridicarea de greutăți la sală doar pentru că tu crezi că asta ar trebui să faci. În schimb, alege activități care se potrivesc stilului tău de viață, abilităților și gusturilor tale.

Oamenii care fac sport în mod regulat tind să facă acest lucru datorită recompenselor pe care le aduce în viața lor, cum ar fi mai multă energie, un somn mai bun și un sentiment mai mare de bunăstare. Cu toate acestea, ele tind să fie recompense pe termen lung. Când începeți un program de exerciții, este important să vă oferiți recompense imediate atunci când finalizați cu succes un antrenament sau atingeți un nou obiectiv.

Alege ceva ce aștepți cu nerăbdare, dar nu-ți permite să faci acel lucru decat după exerciții. Poate fi ceva simplu precum o baie fierbinte sau o ceașcă de cafea preferată.

follow
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.